Pesma „Digni ruku“ bila zabranjena osamdesetih: Frontmen grupe Galija objasnio zašto i kako je to izgledalo

Ostavite komentar


  1. Zna Nesa Galija jos mnogo sto-sta i o JULu i o SPSu ali o tome u drugim intervjuima

  2. Neša Galija naprosto laže! Bilo bi poštenije da iz registra SOKOJ-a pokaže koliko je zaradio na izvođenjima samo pesme „Digni ruke“ nego što pokušava da „opere“ (bar političku) biografiju!

  3. Pitao sam ga ‘Zar nas niste učili da slobodno mislimo i iskazujemo taj stav’. Nakon nekoliko godina pesma je počela da se pušta, ne samo na Radiju Beograd, već i na drugim stanicama i danas je jedna od najpoznatijih pesama Galije”, kaže Neša Galija.

  4. Problem sa našom novokomponovanom istorijom je i što učesnici događaja danas lažu.

  5. Bila je zabranjena osamdesetih. Kao sto je bio zabranjen i docek Srske Nove.
    82-ge smo iz hotela Sumadija odvedeni u 29 Novembar da je tamo docekamo.

  6. Drug Nesa – julovska komunjara je odlucio da predje u „srbe“ kao i ostale mu kolege iz udbe. Retko iritatnta pojava sa vrlo osrednjim pesmama.

  7. @Gibo. Možda ste noćili u 29-tom zbog dočeka Srpske Nove godine, nije bilo popularno slavite je na javnom mestu, ali pesma nije bila zabranjena.

  8. Pesma je pevljiva lagana, a tekst je ništa, tralala. I ništa u tekstu bema veze sa kontekstom što on navodi, osim što se spomonje Priština, ali „niđe veze“.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.