Pesma "Hotel Jugoslavija" Bajage i benda E-Play proglašena za "Pesmu godine" emisije "Bunt" 1Foto: Promo

Pesma „Hotel Jugoslavija“ koju su prošle godine objavili Momilo Bajagić Bajaga i bend E-play, osvojila je najviše glasova žirija novoustanovljene nagrade „Pesma godine“, saopšteno je sinoć u emisiji „Bunt“ na RTS- u.

„Iako su poslednje gotovo tri godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, znatno usporile dešavanja na domaćoj rok sceni u smislu javnog izvođenja ove muzike, ispostavilo se da stvaralački žar domaćih autora nije ugašen. Nagrada emisije Bunt za pesmu godine je i ustanovljena da bi bila neka vrsta podrške u vremenima kada je sve važnije od umetnosti, jer svaka vrsta umetničke forme je poput hrane, vazduha i vode, nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu lepšom i lakšom. Kada čujete svakog meseca preko dvadeset pesama i vidite isto toliko sjajnih video ostvarenja, onda je i vaš zadatak da na neki način nagradite rad i trud muzičara, koji uprkos svemu vredno stvaraju“, navela je Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije Bunt obrazlažući drugu po redu dodelu priznanja za najbolju pesmu.

„Zahvaljujemo svima koji su o ovom priznanju odlučivali, hvala na nagradi, zaista nam je zadovoljstvo i čast.“, rekla je Maja Cvetković članica benda E- play u emisiji „Bunt“.

„Prethodni period za mene kao autora nije bio baš sjajan zbog raznoraznih okolnosti i pitala sam se šta bih to mogla da učinim, kako da se izmestim i da se nešto lepo desi. I onda sam pozvala Bajagu, iako nisam imala sasvim jasnu ideju, niti kako bi to tačno trebalo da bude realizovano. Ali, nakon tog poziva sve je teklo spontano i lako smo se razumeli“, dodala je ona.

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog značajnog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine, kada je prvu titulu „Pesma godine“ (2020) osvojila kompozicija „Sloboda“ grupe E- play.

„Maja Cvetković i ja se dugo poznajemo, njen predlog mi se odmah dopao a i inače mi se dopada to što ona radi. Zato je moja reakcija bila- Hajde da probamo.-Kako je vreme odmicalo, sve smo lepše i lepše sređivali pesmu. Mislim da je baš dobra ideja da ljudi koji inače ne sviraju zajedno, ponekad naprave i taj iskorak da sarađuju i nešto naprave zajedno- naročito kad ispadne ovako dobro i na opšte zadovoljstvo, kao što je pesma „Hotel Jugoslavija“, izjavio je Momilo Bajagić Bajaga.

Članovi žirija su bili Katarina Epštajn, urednica emisije „Pop karusel“, Radio Beograda 1, Ana Milićević, urednica TV kanala RTS Muzika, Olga Kepčija, muzička urednica i voditeljka na Radio Beogradu 202, Stefan Jovčić, novinar i voditelj emisije Bunt i Branka Glavonjić, autor emisije Bunt.

„Bilo je ovo baš zanimljivo iskustvo, divno smo sarađivali Iako znamo kakva je Bajagina biografija i šta je sve postigao, kakvi su sve njegovi talenti- nisam znala kako ćemo se uklopiti. Dok smo radili na pesmi a potom i tokom snimanja video spota, saznala sam i nešto novo o njemu i ispratila kakav je njegov pristup svakom segmentu nastajanja pesme, od stihova do muzike. Tokom procesa, odlično su se uklopili i ostali članovi mog i Bajaginog benda- Trut i Nemanja iz I pleja, kao i Lokner- koji je dao specifičan šarm i sasvim poseban muzički „začin“ pesmi „Hotel Jugoslavija“ i sve je ispalo sjajno.“ poverila je u emisiji Bunt Maja Cvetković.

„Posebno mi je drago što je nagrada za najbolju pesmu 2021. i ovog puta otišla u ruke bendu E-PLAY, kojeg predvodi jedna žena, osnivačica, autorka, pevačica i basistkinja Maja Cvetković. Premda je pesma „Hotel Jugoslavija“ koju je zajedno uradila sa jednom od najvećih zvezda regiona Momčilom Bajagićem Bajagom, već našla put do publike, tek če u budućem vremenu pokazati svoju izvornu lepotu, slojevitost i nijanse koje je ne čine jednokratnim, instant hitom. Ispostavilo se i da je video ostvarenje za pesmu „Hotel Jugoslavija“ Vuka Protića još jednom savršeno i slikovito ispratilo sve što je autorski tandem Cvetković / Bajagić želeo da nam muzički iskaže“, izjavila je Branka Glavonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari