Pesnička štafeta ispred biblioteke u Zrenjaninu od 5. do 9. oktobra 1Geoegiev Elizabeta Foto: Zrenjaninska biblioteka

Tradicionalna dečja manifestacija „Pesnička štafeta“ Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ počinje danas u centru Zrenjanina a domaćin manifestacije je gostujuća spisateljica Elizabeta Georgiev.

U periodu od 5. do 9. oktobra, književnica Elizabeta Georgiev družiće se na platou ispred biblioteke sa osnovcima koji su ušli u uži krug takmičenja, prema dogovorenom rasporedu i uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera. Na poziv organizatora stiglo je 400 pesama iz 44 škole a u uži krug takmičenja, kako navode organizatori, ušlo je oko 100 pesama.

-Zbog pandemije manifestaciju nismo održali proletos, a ni sada nije moguć obilazak škola. Odluka je da manifestacija, koja za svojih 46 godina postojanja nikada nije bila otkazana, treba da se održi, ali u izmenjenim okvirima, bez posete školama. U saradnji sa prosvetnim radnicima, osmišljen je za sve učesnike bezbedan i izvodljiv način kako bi održavanje postalo moguće – navodi Jelena Đorđević Perc iz GNB „Žarko Zrenjanin“.

Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola biće održano u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 9. oktobra u 11 časova. Najbolje plasirane učesnike očekuju nagrade, 12 tablet računara sa pratećom opremom koje je obezbedio telekom, dok su izdavačke kuće ProPolis Books, Kreativni centar i Pčelica pripremile knjige iz svog izdavačkog programa.

Manifestacija „Pesnička štafeta“ je 2019. godine uvrštena je među manifestacije od značaja za grad Zrenjanin. Pokrovitelji manifestacije su grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i informisanja RS i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari