Pesnik Danilović: Ostvaren mi je san o učešću na Strateškim večerima poezije

Ostavite komentar


  1. Struske veceri nisu ni strateske ni strategijske. Niti Struga ima bilo kakve veze sa strategijom. Ili taktikom. Ili tehnikom

  2. Toliko smo ogrezli u vojno političkim temama da najveću svetsku manifestaciju pesništva nazvaste i to ne jednom, slučajno: „Strateškim večerima poezije“ umesto „Struškim večerima poezije“.

  3. Poštovani, s obzirom da sam bio neposredan akter i događaja i vesti, te imao uvid u izvornu informaciju objavljenu u makedonskoj štampi, svedočim o štamparskoj ili prevodilačkoj grešci agencije koja je vest prenela. Jasno je da se radi o Struškim večerima poezije, manifestaciji pesništva dobro poznatoj i u Srbiji. Nadam se da će greška biti ispravljena. Hvala.

  4. Pravi daroviti pesnici počinju veoma rano da pišu poeziju. U ovom stadijumu kulturnih industrija i tržišta možemo da govorimo o retkim pesnicima i gomili skribomana sa ambicijama bez pokrića. Taj sunovrat i marginalizacija pravih kreativaca može da potraje vekovima. Postmodernizam je udario na metafiziku i dubinu.

Ostavite komentar


Kultura

Preminuo Dragan Lakićević Lakas 5

Preminuo Dragan Lakićević Lakas

Dragan Lakićević Lakas, filozof i pisac, preminuo je u 72. godini, objavio je Insitut za evropske studije, čiji je Lakićević bio dugogodišnji direktor, piše Nova. rs 

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.