Pet francuskih filmova za vikend gledanje 1Foto Mega Com Promo

Platforma Moj OFF ove godine prvi put učestvuje kao partnerska platforma festivala My French Film Festival-a koji se idržava 14. put, koji traje mesec dana, od 19. januara do 19. februara, i koji će po prvi put biti dostupan i publici u Srbiji.

Tokom mesec dana trajanja, domaća publika ima priliku da pogleda 20 dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja, a Mega Com Film preporučuje pet filmova koje možete pogledati za jedan vikend.

Film „Jane B. Par Agnès V.“

Kao posveta zvezdi francuske kinematografije i pevačici Džejn Birkin koja je preminula jula prošle godine, u programu festivala našao se i jedan od klasika Anjes Varde – “Jane B. par Agnès V.“ Džejn Birkin je 1986. strahovala od svog 40. rođendana, a Varda je pomislila da je to savršen trenutak da se snimi film o njenom životu. Ova dokudrama je hibrid Vardinih intervjua o životu Džejn Birkin i kratkih snolikih vinjeta u kojima Birkin izvodi neke od uloga po svom ili Vardinom izboru.

Film „Zeleni parfem“

Za jedno laganije filmsko veče preporučujemo ostavrenje „Zeleni parfem“ – zabavnu krimi-komediju, recimo „Knives out“ na francuski način.
Nakon što glumac od trovanja umre na bini usred predstave, jedan od njegovih prijatelja i takođe član trupe postaje glavni osumnjičeni, a istovremeno ga juri i misteriozna organizacija po imenu Zeleni parfem.

Večno u senci dugometražnih filmova, kratki, a slatki F su idealni za one trenutke kada nemate snage ili vremena za jedan celovečernji film, a sigurno bolja opcija od višečasovnog skrolovanja društvenim mrežama.

Preporučujemo tri takva filma: „Atomic Chiken“ – animirani film smešten u kokošinjac u blizini nuklearne elektrane; „Dva prijatelja“ – animiranu i pomalo okrutnu priču o dva nesuđena prijatelja, kao i film „Žana ćurka“ – o devojčici Žani koja ulazi u pubertet, ali njena jedina prijateljica je ćurka koja ne želi da Žana odraste.

Kompletnu selekciju festivala možete videti na društvenim mrežama platforme Moj OFF, kao i na sajtu mojoff.net.

Svi filmovi sa programa festivala dostupni su do 19. februara na platformi Moj OFF korisnicima Gold pretplate, a svi novi korisnici mogu uživati u prvih mesec dana promotivnog perioda pretplate za samo 1 dinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari