Pet srpskih fimova u Sloveniji 1Foto: printscreen

Na 3. Međunarodnom filmskom festivalu u Kranjskoj gori srpsku kinematografiju predstaviće pet filmova, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

„Ederlezi Rising“ scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože biće prikazan 1. avgusta u okviru takmičarskog programa, a projekcije srpskih filmova deo su i zasebne programske celine nazvane „Fokus na Srbiju“, koja je na programu festivala 30. i 31. jula.

Publika će u okviru tog festivalskog segmenta videti i film „Ko to tamo peva“ Slobodana Šijana, a kako je ranije najavljeno reč je o dugitalizovanoj verziji tog kultnog ostvarenja.

Uz „Klopku“ Srdana Golubovića i „Rekvijem za gospođu J.“ Bojana Vuletića, biće prikazan i film Mile Turajlić „Druga strana svega“, nakon kojeg je predviđen razgovor sa autorkom.

„Osim toga, Mila Turajlić je ove godine članica žirija koji će odlučivati o najboljima u dokumentarnom delu programa, dok je u žiriju za igrani film Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari