Peta sezona serije "Kruna" je stigla, a publika ima novog omiljenog lika koji nema veze sa kraljevskom porodicom 1foto: Netflix Promo

Peta sezona serije „Kruna“ je privukla veliku gledanost, pre svega zbog događaja u kraljevskoj porodici devedesetih i svima je zanimljivija od prethodnih, budući da se dobar deo publike seća svih tih skandala. Ipak pažnju publike je najviše pokupio lik koji uopšte i nije deo kraljevske porodice.

Kako piše City Magazine, sudeći po prvim komentarima, gledaoce je posebno oduševila jedna priča, odnosno epizoda, koja i nema mnogo direktne veze sa dosadašnjim glavnim likovima. Priča o Mohamedu Al Fajedu, egipatskom doseljeniku koji je iz siromaštva dospeo u najviše krugove britanskog društva, mnoge je dovela do suza.

Tviter je prepun komentara na epizodu pod imenom “Mou Mou” što je Al Fajedov nadimak, koja prikazuje odrastanje siromašnog Egipćanina u Aleksandriji, a potom i njegov uspon u visokom biznisu i društvenim krugovima u Londonu. Al Fajed je devedesetih postao jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji, a postao je i vlasnik čuvenog Harodsa. Vlasnik je i hotela Ric u Parizu. Bio je jedan od producenata filma “Chariots of fire”, koji je osvojio na iznenađenje svih Osakara za najbolji film.

U njegovoj epizodi posmatramo i kako je oduvek želeo da se približi samoj kraljevskoj porodici, ali i kako su se oni sa nipodaštavanjem i nerazumevanjem odnosili prema njemu.

Mohamed Al Fajed u medije je dospeo nakon što su njegov prvorođeni sin Dodi i princeza Diana poginuli u automobilskoj nesreći u Parizu. On je odmah nakon nesreće počeo sa tvrdnjama da su njegov sin i princeza Dijna ubijeni. O tim tragičnim stvarima i vezi Dodija i Dajana, baviće se neka sledeća sezona, jer u ovoj petoj, još nisu stigli do tog perioda.

Al Fajed, iliti Mou Mou danas ima 93 godine. Višestruko je bogatiji od kralja Čarlsa i težak je oko dve milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari