Pevač Robi Vilijams o nastupu tokom Svetskog prvenstva: Bio bih licemeran da bojkotujem Katar 1Foto: EPA- EFE/ PETER POWELL

Robi Vilijams branio je svoju odluku da nastupi u Dohi tokom trajanja Svetskog prvenstva u fudbala uprkos tome što su brojni drugi poznati izvođači bojkotovali događaj, piše Index. hr.

Vilijams će pevati 8. decembra na koncertu koji nije organizovan u sklopu Mundijala. Pevač kaže da bi bilo licemerno od njega da ne peva, uprkos istoriji kršenja ljudskih prava u zemlji i povezanosti s islamskim ekstremizmom.

Kako je rekao za Il Venerdi, nedeljnik novina La Republika, već je nastupao u zemljama s upitnim rezultatima na ovim područjima i zato ne može bojkotovati Katar. a da ne bude licemeran.

„Ne odobravam nikakve zloupotrebe ljudskih prava nigde. Međutim, da nigde ne odobravamo kršenja ljudskih prava, ne bih mogao ni da nastupam u svojoj kuhinji. Svi koji ostavljaju poruke ‘ne Kataru’ to kucaju na kineskoj tehnologiji. Bilo bi licemerno od mene da ne odem zbog svih ostalih mesta na koja idem“, kaže.

Dodaje da je licemerno bojkotovati samo Katar, a ne primeniti to na ostatak sveta.

„Ali, ako bismo to primenili na ostatak sveta, niko ne bi išao nigde“, zaključuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari