Plaketa Vitez srpske književnosti za decu Urošu Petroviću, Vitez srpske glume Olgi Odanović 1Foto: wikipedia

Priznanja „Vidovdanski vitez 2021.“ dodeljena su u Kulturnom centru na Zlatiboru, a žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da Plaketu Vitez srpske književnosti za decu dodeli Urošu Petroviću, jednom od najčitanijih dečjih pisaca.

Plaketa Vitez srpske medicine pripala je Odeljenju anesteziologije KBC „Dr Dragiša Mišović“ koja je uručena Snežani Zatežić i Milovanu Trifunoviću.

Vitez muzike je maestro Bojan Suđić, vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici, a vitez u domenu sporta je i Marina Maljković, selektor srpskih košarkašica.

Slađana Zarić je ponela plaketu Vitez novinartsva iz oblasti dokumentarnog TV Filma, poslednjih desetak godina sa strašću iskusnog dokumentariste,bavi se istorijskim i aktuelnim temama.

Vitez srpskog slikarstva je Željko Đurović, u korpusu savremene srpske likovne umetnosti, jedan od najsvestranijih naših umetnika.

Plaketa Vitez srpske glume pripala je Olgi Odanović, koja je ovu nagradu posvetila svojim preminulim kolegama Miloradu Mandiću-Mandi , Marinku Madžgalju i Nebojši Glogovcu.

Vidovdanske kulturne svečanosti održane su 12.put pod pokroviteljstvom opštine Čajetina uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari