Ples negotinskih maturanata i rok koncerti 1Foto: S. M. J.

Tradicionalni ples maturanata, kao i program “Škole svom gradu” koji se svakog maja odvijaju u Negotinu, biće održani u petak, 20. maja. Negotince čeka i bogat program u dane vikenda – dečiji filmski matine, rok koncert i izlet u Vratnu.

Na gradskom trgu u Negotinu i ovog maja plesaće još jedna generacija negotinskih maturanata, nastavljajući time tradiciju započetu 2008. kada se i Negotin priključio ovoj evropskoj manifestaciji.

U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin, maturanti će zaplesati u petak, 20. maja, tačno u podne.

Po završetku Plesa maturanata, na gradskom trgu počinje još jedan tradicionalni program – “Škole svome gradu” koji zajednički pripremaju Narodna biblioteka “Dositej Novaković”, Dom kulture “Stevan Mokranjac” , osnovne škole i predškolska ustanova.

U okviru ovog programa biće uručene nagrade pobednicima literarnog konkursa na temu: Govoriću vam o svom gradu, koji je negotinska biblioteka raspisala povodom 12. maja, Dana opštine Negotin.
Petak veče rezervisano je za rok koncert, takođe na gradskom trgu, na kome nastupaju HiWATT + i Admiral Tipoa.

U subotu, 21. maja, pre podne u negotinskom Domu kulture je dečiji filmski matine, a uveče još jedan rok concert grupa Empty Minded i Alpha režim, u organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin i Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Turistička organizacija u nedelju, 22. maja, na Međunarodni dan biološke raznovrsnosti , Svetski dan biodiverziteta, organizuje besplatan izlet u Vratnu.

– Programom je, u pratnji turističkog vodiča, planiran obilazak Male i Velike prerasti, vidikovaca, kao i poseta Manastiru Vratna. Organizovan je besplatan autobuski prevoz i polazak je u nedelju u 10 časova – kažu organizatori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari