Gosti festivala su Elsa Okazaki, austrijska vizuelna umetnica francusko-japanskog porekla i međunarodne reputacije, Edvard Kiting, dobitnik Pulicerove nagrade i dugogodišnji prijatelj festivala, Miloš Bičanski, naš međunarodno i višestruko nagrađivani fotograf, Ken Kobre, najpoznatiji profesor foto-žurnalizma, profesori fakulteta (,,profesori okruglog stola”) kao i mnogi drugi stručnjaci, umetnici i predstavnici medija.

Ove godine posetioci festival Vizualizator će imati priliku da vide sledeće izložbe:

Igor Čoko, antropolog, zaposlen u Okružnom zatvoru, koji je dve godine radio na projektu beleženja života osuđenika na izdržavnju zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu. Izložba nosi naziv ,,Iza rešetaka”.

Elsa Okazaki, kontroverzna Austrijska umetnica, francusko-japanskog porekla. Ona je višestruko nagrađivana, a godine 2016. predstavljena je u VIP selekciji Paris Photo festivala. Prvi put se predstavlja u Srbiji izložbom ,,Selected”, za ovaj se naziv odlučila jer na izložbi predstavlja odabrane radove iz njenih različitih kolekcija.

Edvard Keating, žitelj New York-a: dobitnik Pulicerove nagrada kroz svoj objektiv, na svoj specifičan i narativan način, dočarava svakodnevni život New Yorka-a i njegovih stanovnika, a njegova izložba nosi naziv ,,Citizant of New York”.

Miloš Bičanski: Niz dinamičnih godina života u Grčkoj pretače u niz fotografija koje iskazuju samu srž društvenih previranja u Grčkoj i Atini, a njegova izložba nosi naziv ,,My life in Athens”.

Akt: Dvadeset aktivnih akt fotografa iz Srbije izložiće i predstaviti radove iz oblasti akt fotografije, u skladu sa tim izložba nosi naziv ,,Akt fotografija izložba” i biće svojevrstan, jedinstven doživljaj koji svakako vredi posetiti, u galeriji ,,Kvaka 22”

Press Photo Srbija, godišnji izbor za najbolju fotografiju u medijima, se tradicionalno održava devetnestu godinu za redom, ovog puta u Domu Omladine Beograda.

Izložba koja nosi naziv ,,Cargo” je rezultat zajedničke stvaračke saradnje kostimografkinje i umetnice, redovne profesorke Fakulteta primenjenih umetnosti LJiljane Petrović i snimatelja, fotografa i vanrednog profesora Fakulteta dramskih umetnosti Aleksandra Kostića.

Acacia Johnson, američka umetnica međunarodne reputacije, nakon višegodišnjeg života na Aljasci, prikazuje poetičnost življenja i prirode polarnih predela u okviru svoje izložbe koju je i nazvala ,,Aljaska”.

Studenti kamere fakulteta dramskih umetnosti predstavljaju svoje fotografske dnevnike, izlažući svoje radove zajedno u okviru izložbe koja nosi naziv ,,Dnevnik kamere”. Izložba predstavlja hrabar iskorak iz okvira očekivanog, angažuje posmatrača i pruža uvid u drugačije mogućnosti u upotrebi fotografski izraza.

Pored izložbi, sastavni deo festivala Vizualizator su i radionice i tribine.  Detaljnije informacije o izložbama, tribinama i radionicama možete pronaći na sajtu: www.crf.rs i facebook stranicu Vizualizator.