Počinje prolećni Festival knjige na Trgu republike 1Foto: Bojan Cvejić

Posle tri nedelje zakašnjenja zbog (samo)volje gradskih vlasti, prolećno izdanje Festivala knjige na otvorenom „Knjiga na Trgu“ održaće se ovog vikenda i trajaće nešto duže od dva dana – od 11. do 13. juna  na Trgu republike u Beogradu.

Festival počinje sa radom u 11. juna od 17 sati, a tokom vikenda njegovo radno vreme biće od 10 do 22 sata.

Ovo je druga „Knjiga na Trgu“, prva je održana prošlog oktobra umesto otkazanog Beogradskog sajma knjiga. Organizator ove mlade beogradske manifestacije je Udruženje profesionalnih izdavača Srbije – UPIS.

„Za nastup na festivalu Knjiga na Trgu prijavljeno je više od dvadeset profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro trista kvadratnih metara. Posetioci će moći da vide i uz specijalne popuste od 30 do 70 posto kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike, ali i da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja…“, najavljuju iz UPIS-a.

Na prolećnom Festivalu knjige učestvuju izdavačke kuće: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Karpos, Klio, Kokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.

„Manifestacija ‘Knjiga na Trgu’ nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Ova manifestacija namenjena je izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti ‘nevidljivih’ izdanja“, objašnjavaju u UPIS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari