Pod sjajem zvezda: Duh starih vremena, igranki i šetnji korzoom za vikend ispred Silosa 1Foto Gaia Promo

Beogradski susret generacija „Pod sjajem zvezda“ održaće se ovog vikenda u Silosima i to u dvodnevnom formatu, u petak i subotu, 18. i 19. avgusta.

U okviru tradicionalne manifestacije koja će biti propraćena šarenolikim muzičkim sadržajem, održaće se i dvodnevni bazar kao i dve besplatne projekcije kultnog domaćeg filma “Mlad i zdrav kao ruža” sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi.

Gaia pokret, koji organizuje ovaj događaj drugu godinu zaredom, poziva sve da povedu svoje mame i tate, bake, deke, rođake, komšije i sve generacije kojima nedostaje korzo, ples i duh minulih vremena koji ovog vikenda oživljava na obali Dunava.

Pod sjajem zvezda: Duh starih vremena, igranki i šetnji korzoom za vikend ispred Silosa 2
Foto: Gaia Promo

Kako bi sve teklo u savršenom ritmu, skrojen je muzički program po meri svih generacija.

Da se bake i deke savršeno provedu postaraće se DJ Šlager majstor koji donosi hitove od 50-ih do 80-ih u terminu od 18 do 22h.

Posle njega do ponoći preuzima grupa Funkier Project koja će veče obojiti fank i soul muzikom, posle čega će DJ Andre nastaviti sa sličnim muzičkim izborom, ali nešto savremenijeg datuma, za neke nove generacije.

U subotu sledi nastavak u istom tempu sa muzičkim sastavom „Evergreen momci“ koji u terminu od 18 do 20h vraćaju posetioce u doba igranki, a u pitanju je grupa koju čine muzičari, lekari, inženjeri u kojoj je i najmlađi član već u zlatnim godinama i pamti vreme u koje nas vraćaju.

Nakon njih, dvojica pionira beogradskog klabinga Brka i Peppe vrteće house muziku iz svih era i to u ekskluzivnom šestočasovnom setu od 20 sati  do ponoći.

Iako se radi o dva stuba beogradske scene koju zajedno nose preko tri decenije, biće to njihov tek drugi zajednički nastup i to posle čak 15 godina od prvog.

Naša najpoznatija „street-art“ umetnica Aleksandra Petković TKV za ovu manifestaciju sprema pop-up izložbu na platou ispred Gaia galerije, dok će mnogima moći da vide i najnoviji mural velikog formata koji zajedno oslikavaju Viktor Puškarev, Valerija Loginova i Luka Prstojević, a po čuvenim stihovima „Domovina se brani lepotom“ Ljubivoja Ršumovića i uz donatorstvo kompanije Nelt. Bazar koji će okupiti 30 izlagača će u petak i subotu biti postavljen od 18 sati  do ponoći.

Film iz 1971. godine “Mlad i zdrav kao ruža” sa Gagom Nikolićem u glavnoj ulozi moći će da se  pogleda u subotu ispred Silosa 1 u dva termina: u 21 i 23h.

Ulaz u zonu Silosa, kao i na bazar, te na projekcije filmova je slobodan za sve.

U nedelju 20. avgusta na programu Silosa je Silver Sunset, kada će počasni gost Beograda po prvi put biti Krystal Klear, poznati irski DJ i producent čiji se prodor u svet velikih izdavačkih kuća desio 2013. godine, dok danas puni najpoznatije svetske klubove, a na proteklom Exitu bio je hedlajner No Sleep bine.

Njemu će muzičku podršku pružiti naša slikarka Marija Šević čiji DJ alter-ego je Stellarcompanion, a ulaz je takođe slobodan.

Nova sabirnica društvenog života Beograda

Silosi, kao nova sabirnica društvenog života Beograda, projekat su neprofitne organizacije Gaia pokret čija četiri stuba delovanja su obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine.

U Silosima su se predstavljali naši brojni umetnici poput Svetlane Ninković, Dragane Ognjenović, Milene ZeVu, Mia Stanišića, ali i desetine studenata umetničkih fakulteta u Beogradu, dok su događaje održale naše vodeće manifestacije Bitef, EXIT, Belgrade Fashion Week i brojne druge.

Iz Medonosnog vrta i pčelinjaka Silosa potekao je višestruko nagrađivani brend meda „Mad Med“, a u celoj zoni Silosa redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari