Podršku dobili samo kandidati koje je predložila Vlada Srbije i SANU 1Foto: FoNet TV (arhiva)

Poslanici Skupštine Srbije od 29 predloženih kandidata za članove Nacionalnog saveta za kulturu izabrano je šestoro, a podršku su isključivo on kandidsate koje je predložila Vlada Srbije i Srpska akademija nauka.

Izabrani su akademik Dušan Kovačević, Nikola Šuica, redovni profesor na fakultetu likovnih umetnosti, Svetislav Božić srpski kompozitor i univerzitetski profesor , prpf dr Đorđe Đurić i to na predlogf vlade Srbijer, dok su na predlog Srpske akademije nauka izabrani akademik Tibor Varadi i dopisni član SANU Miodrag Marković.

Kandidati koje su predložile ustanove za kulturu čiji su osnivači Republika, autonomne pokrajine i lokalne samouprave, reprezentativna udruženja i udruženja iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa nisu dobilki potrebnu podršku poslanika. A nisu prošli ni kandidati koje je poredložio Savet Univerziteta umetnosti, Konferencije univerziteta Srbije i nacionalni saveti nacionalnih manjina. Među predloženim kandidatima bila su i imena poput – Živorad Ajdačić , Nebojša Dugalić , Aleksandar Stamatović, Bogdan Opačić, Bojana Subašić, Vojislav Brajović, Vladimir Logunov, Predrag Piper, Ivan Jeftić, Olivera Stojadinović, Čedomir Vasić, Karolj Viček, Vesna Milekić i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari