Pogled srcem ka velikoj sceni - akcije Fondacije Mozzart za razvoj kulture 1Foto: Promo/Touch N Touch

Snima se film ili serija, priprema se nova predstava ili festival… Fondacija Mozzart je uvek tu – na setu ili na daskama koje život znače. Kada je podrška kulturi u pitanju, kompanija Mozzart je godinama igrala jednu od najvažnijih uloga na domaćoj sceni, a istim putem nastavila je i fondacija u 2023.

Prethodnih godina Mozzart je pomogao u realizaciji nekih od najboljih domaćih filmova i serija: „Južni vetar”, „Žigosani u reketu”, „Ubice mog oca”, „Složna braća – The Next Đeneration“, „Indigo kristal“, „Izolacija“…

U jeku pandemije virusa korona, kada su pozorišta bila zatvorena, Mozzart je pokrenuo veliku akciju za pomoć glumcima.

Projekat „Balkanski špijun” realizovan je u januaru 2021. u saradnji sa glumačkim legendama Draganom Bjelogrlićem, Brankom Katić, Mimom Karadžićem, Vesnom Trivalić i Gordanom Kičićem.

Humanitarnu predstavu preko „Zooma“ gledalo je više od 300.000 ljudi širom planete!

Tada je Mozzart donirao 3.500.000 dinara Udruženju dramskih umetnika Srbije, a pomoć je nastavljena i narednih godina.

Već dve godine ova fondacija ima sjajnu saradnju sa Beogradskim dramskim pozorištem, a u sklopu nje podržala je predstavu „Ne igraj na Engleze“.

I na filmskom platnu se ove godine videlo koliko Mozzart ulaže u kulturu („Munje 2“, „Čuvari formule“), kao i na snimanju serije „Tunel“.

Podrška je stigla i za realizaciju dokumentarnih serijala o našim sportistima: „Zlatni momci“ i „Kako postati kraljica“, a ovacije je ove godine izmamio film „Kako smo zavoleli basket“.

Priča o tome kako je košarka ušla u naš DNK-a snimana je na inicijativu Fondacije Mozzart, a nagrađena je na Međunarodnom festivalu sportsko-dokumentarnog filma na Zlatiboru.

„Ovaj film je oda košarkaškoj igri na našim prostorima, koja traje punih 100 godina”, navodi se u obrazloženju žirija.

FESTIVALI I HUMANITARNI KONCERTI

Mozzart je podržao i organizaciju pomenutog festivala na Zlatiboru, kao i niz drugih – Beogradski festival igre, FEST, manifestaciju Jazz in the Garden i Nisville Jazz Festival.

U okviru projekta „S Mozzartom na krilima muzike” pijanista Stefan Đoković održao je niz humanitarnih koncerata širom Srbije, a sav prihod od karata išao je za pomoć ustanovama kulture u kojima je gostovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari