Pola veka Zlatnog pera Beograda 1

Glavni program obuhvata radove domaćih i inostranih učesnika i trajaće do 26. novembra.

Izlažu se sve vrste ilustracija namenjene knjigama, časopisima, novinama, bibliofilskim izdanjima, autorskom stripu, crtanim i animiranim filmovima, elektronskim medijima, kao i ekslibrisi.

Program obuhvata radove ilustratora iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Češke, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Irana, Italije, Holandije, Slovenije, Španije, Nemačke i Srbije. Brojnošću se ističu ilustratori iz Irana.

U istom prostoru u kom se odvija glavni program, biće predstavljeni radovi Miodraga Vartabedijana Varte, koji se predstavljaju publici u znak sećanja na dobitnika nagrade ove značajne izložbe.

Manifestacija je najavljena otvaranjem izložbe Svetlosti i senke Rastka Ćirića, dobitnika nagrade Zlatni vitez, otvorenoj u galeriji Singidunum.

U izložbenom prostoru Galerije Radio-televizije Srbije, 14. novembra biće otvorena izložba Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića, dobitnika Velike nagrade 49. Zlatnog pera Beograda.

U galerija-knjižari Book&Art, (Vuka Karadžića 4), 12. novembra biće otvorena izložba Fantasy Emira i Edina Durmišević, dobitnika nagrada izdavačkih kuća Pčelica i Kreativni centar.

U saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu organizovana je izložba „Boje reči“ Alesandra Gotarda iz Milana – specijalnog gosta 50. Zlatnog pera, koja se održava u Muzeju primenjene umetnosti od 8. do 20. novembra.

Savet 50. Zlatnog pera čine: Dobrosav Bob Živković, Slobodan Jovanović, David Vartabedijan, Danijela Paracki, Vladimir Vesović, Dragana Palavestra, Iva Ćirić i Milica Golubović.