mornar popajFoto: KING FEATURES SYNDICATE - Album / Album / Profimedia

Popaj, najpopularniji mornar na svetu, vraća se na veliko platno jer će biti glavni lik u novoj filmskoj adaptaciji čuvenog stripa.

Ljubitelj spanaća Popaj debitovao je u stripu Elzija Krajslera Sigala još 1920-ih godina, otkada je poznat kao verovatno najveći ljubitelj spanaća na svetu.

Novi projekat radiće Chernin Entertainment i King Features, a scenarista bi trebalo da bude Majkl Kaleo, poznat po serijama The Sopranos i Sexy Beast i filmu The Family.

Ovo je prva igrana verzija Popaja još od istoimenog filma iz 1980. godine u kome je naslovnu ulogu tumačio Robin Vilijams.

Film koji je režirao Robert Altman i u kome je Šeli Duval tumačila ulogu Olive okarakterisan je kao veoma loš po izlasku, ali je s vremenom stekao svojevrsni kutlni status.

Popaj ima fanove svih godina

Takođe, uprkos lošim kritikama, taj film je bio profitabilan, jer je studiju Paramount Pictures za budžet od 20 miliona dolara zaradio 60 miliona širom sveta.

Popaj je ove godine proslavio 95. rođendan, a od prvog pojavljivanja dobio je brojne animirane adaptacije i puno licencirane robe iz skoro svih životnih sfera.

On je ključna inspiracija za modne brendove Moschino, Supreme i A Bathing Apre, a još uvek je zaštitno lice brenda spanaća pod nazivom McCall Farms.

Svoju snagu, naravno, dobija kada pojede baš ovo povrće iz konzerve i mnogi roditelji ga koriste kao motivaciju za svoju decu da jedu spanać.

Kako je ovaj lik i dalje popularan među ljudima raznih godina, dobio je niz izmaštanih trejlera za nepostojeće filmove u kojima je uglavnom predstavljen kao odbačeni ratnik samotnjak.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari