Popularizacija klasične muzike širom Srbije: Koncerti "Putevima srpskih lepota" 1Foto: Miloš Tošković/Promo

Težnja ka kvalitetnijim sadržajima i negovanjem umetničke i klasične muzike inspirisala je Draganu Radaković, sopranistkinju i dirigentkinju, profesorku Fakulteta muzičke umetnosti, Ljubicu Vraneš, mecosopranistkinju, i Dragoljuba Bajića, bas, na projekat „Putevima srpskih lepota“.

Reč je o koncertima koje će ovi operski prvaci Narodnog pozorišta u Beogradu održati širom Srbije u periodu do 17. avgusta, kako bi se svim građanima podjednako pružila mogućnost da uživaju u umetničkoj muzici.

Popularizacija klasične muzike širom Srbije: Koncerti "Putevima srpskih lepota" 2
Foto promo Miloš Tošković

Na programu su popularne arije iz opera „Rigoleto“, „Karmen“, iz operete „Kneginja čardaša“, kao i filmska muzika, francuska šansona, italijanske napolitanske pesme, muzika domaćih autora, u kojoj će 29. maja imati prilku da uživa publika u Vršcu.

Dragana Radaković, Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić nastupaće u pratnji novoosnovanog ženskog gudačkog sastava Bellezza Serba (Srpska Lepota), koji je formiran od mladih akademski obrazovanih muzičarki, koje već aktivno sviraju po uglednim orkestrima u našoj prestonici.

Projekt umetnika koji imaju svetsku reputaciju napravljen je sa vrlo zanimljivim i atraktivnim konceptom, s obzirom na impresivan muzički ansambl koji će svojim nastupom u potpunosti opravdati ime „Putevima srpskih lepota“.

Popularizacija klasične muzike širom Srbije: Koncerti "Putevima srpskih lepota" 3
Foto promo Miloš Tošković

„Težnja ka kvalitetnijim muzičkim sadržajem poprima globalne razmere, a i u našoj zemlji je osetan progres na ovom polju. Iz ove inicijative se javila ideja da se širem auditorijumu, adekvatno i kontinuirano pruži vrhunski sadržaj. Kako bi podržali ovu viziju, predložili smo umetnički projekat koji bi obuhvatio koncerte po gradovima Srbije, čime bi osnažili i proces decentralizacije kulture“, kaže se u saopštenju za ovaj program.

Posle Vršca, u koncertima naših vrhunskih muzičkih umetnika imaće prilkuku da uživa i publika u Smederevu, Nišu, Kraljevu, Boru, Kragujevcu, Užicu, Čačku i Smederevskoj palanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari