Zbog pesme iz Prijatelja “I'll Be There For You”, bend se na kraju raspao 1Foto: Printscreen/ YouTube

Kultna tematska pesma serije “Prijatelji“ “I’ll Be There For You” benda “The Remebrandts” umesto čvršće povezanosti, koju emaniraju njeni stihovi, zarazni refren , melodija sa sve pljeskanjem dovela je do raspada grupe.

Članovi benda, ”The Rembrandts“, najpoznatiji po pesmi iz “Prijatelja” otkrili su kako je njihova veza sa ovim sitkomom dovela zapravo do raskola među njima , piše Index. hr .

“Prijatelji” su se prikazivali od 1995. do 2004., serija ne bi bila ono što jeste i bez svoje poznate uvodne melodije.

Ali je ovaj sitkom zauvek promenio živote članova benda The Rembrandts nakon što je njihova hit pesma korićena u uvodu više od 200 epizoda serije.

„Naš menadžer je rekao da se za sitkom traži tematska pesma, a Kevin Brajt, izvršni producent serije, bio je obožavatelj “The Rembrandtsa“, ispričao je član benda Dani Vajld za Gardijan.

Na pitanje jesu li on i kolega iz benda Fil Solem bili zainteresirani za ponudu, Vajld je otkrio da su u početku bili podeljeni oko odluke. Ipak, otkrio je, kultna pjesma I’ll Be There For You nije uvek bila očiti favorit.

„REM-ov Shiny Happy People je svirao preko scene s fontanom i hteli su nešto s istim tempom. Verziju od 43 sekunde snimili smo dva dana kasnije. Producenti su došli u studio i hteli napraviti pljesak, ali nikako ga nisu mogli dobiti. Napravili su nekoliko snimaka, rekli smo im da je u redu, a kada su otišli, izbrisali smo to i stavili svoje“, objasnio je Vajld.

No, popularnost pesme nije donela sreću bendu.

„Jednom kada su ljudi shvatili da smo to mi, to je uništilo našu kul vajb“, rekao je Vajld dodajući da su prešli s „cool klubova“ na nastupe na „matineima gde bi roditelji dovodili svoju decu“.
Rekao je i da je pesma ubrzo postala teret za bend te je na kraju postala i razlog njegovog raspada. Međutim, Vajld i Solem su se ponovo okupili i “još uvek prave albume i sviraju“.

„Svaki put kad se pusti, ima malo zarade. To je samo novčić ili šta već, ali nakupe se. Moja deca su na fakultetu i dobio sam prekrasan dom. Nisam bogat, ali mi je ugodno“, rekao je Vajld na pitanje o zaradi od svog najvećeg hita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari