„Posle su me zvali za sve gej uloge koje postoje u Srbiji“, Slaven Došlo o sceni u filmu "Pored mene" 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Bila mi je frka od mog lika u prvom delu. Jer je bio taj gej poljubac“. rekao je glumac Slaven Došlo za Pop – Tok, (Nova. rs) prisećajući se uloge Lazara u filmu „Pored mene“ Stevan Filipovića.

„Plašio sam se kakve će reakcije biti tada. Bio sam zabrinut, plus mi je to bio prvi film. Posle su me zvali za sve gej uloge koje postoje u Srbiji verovatno, što je okej, ali s druge strane -, što kaže Steva, svi žele da igraju ubice, a niko neće da igra gej osobu“, ispričao je Slaven.

On je dodao da smo, inače, sredina u kojoj se teško prihvata gledanje na stvari iz novog ugla.

„Stalno smo u nekom osećanju nedostatka na ekonomskom nivou, pa nešto kao čuvamo, i ako se nešto novo pojavi, ako treba neko novo viđenje da se uvaži, to je problem“ konstatovao je.

Slaven ne igra u filmu „Pored tebe“, Stevana Filipovića, koji je ove sedmice premijerno predstavljen pred beogradskom publikom, ali je viđen na premijeri ovog ostvarenja, a igraće i u završnici trilogije ovog autora, u kako je najavljeno, akcionom spektaklu „Pored nas“.

Trenutno priprema mjuzikl „Žene na ivici nervnog sloma“ u Pozorištu na Terazijama, a rađenog po čuvenom filmskom hitu Pedra Almodovara.

Prethodno se mesec i po dana odmarao na Baliju.

Slaven je s oduševljenjem pričao o kulturi tamnošnjih žitelja, koji, kako je istakao, nisu skloni kompeticiji.

„Ono što imaju dele. Žive život koji je više u skladu sa primarnom ljudsošću“, kazao je Slaven dodajući da je „osećanje zajedništva i način na koji ljudi tamo komuniciraju“ na njega ostavio najjači utisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari