Poslednji film iz serijala o Džejmsu Bondu u tumačenju Danijela Krejga 1foto Nicole Dove

Novi film iz popularnog serijala o kultnom MI6 agentu pod kodnim brojem 007 – Džejmsu Bondu, u kome će najpoznatijeg špijuna u službi NJenog veličanstva po poslednji put odigrati Danijel Krejg, od danas je na redovnom bioskopskom repertoaru.

U filmu „Nije vreme za umiranje“ Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Taj mir neće trajati dugo kada se pojavi njegov stari prijatelj iz CIA Feliks Liter, moleći ga za pomoć.

Ispostaviće se da je misija u kojoj treba da izbave kidnapovanog naučnika mnogo komplikovanija nego što su očekivali što će navesti Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Dvadeset peti deo serijala nastavlja se nakon dešavanja u filmu „Spektra“ (2015), kada Bond i Madlen Svon (Lea Sejdu) odlaze u aston martinu DB5.

Kada se prvi put pojave u „Nije vreme za umiranje“, Bond i Madlen su u Materi, gradiću na liticama, u južnoj Italiji.

Producenti serijala su znali da će veza između Bonda i Madlen biti nosilac priče, kao i njen završetak, uz mnogo „repova“ koje treba razrešiti.

U poslednja četiri filma glavne teme su tajne, izdaja, poverenje i sve zajedno nas vode ka uzbudljivom vrhuncu i zaključku u 25. filmu o agentu 007.

Nakon što mu je slomljeno srce zbog gubitka Vesper Lind (Eva Grin) u filmu „Kazino Rojal“, Bondova veza sa M i MI6 je vrlo promenljiva, a zbog bola kog mu je naneo Blofeld (Kristof Volc), Bond se upušta u novi rizik i spušta gard kad je u pitanju Madlen, ne bi li uspeo da zavoli ponovo.

„Kada se Bond upusti u vezu, to je za njega veliki emotivni izazov. Zato je poverenje najznačajnija tema u ovom filmu, jer su sve njegove veze obeležene izdajom“, kaže Barbara Brokoli, producentkinja filma. „Bond se upušta u vezu s Madlen, ali ovaj film počinje tako što on prekida najdužu vezu u svom životu, onu sa MI6. Bond u penziji je potpuno novi aspekt njegovog života i zanimljivo bi bilo videti šta neko kao Bond radi kad ‘ne ide na posao’ i šta zapravo ostaje kao njegova zaostavština?“

Danijel Krejg se pojavljuje po peti i poslednji put, da zaokruži i okonča putovanje na kome smo upoznali novog, modernog Bonda. On kaže: „To je počelo u ‘Kazinu’. Od početka smo definisali kako ću prikazati ovaj predivan lik. Želeo sam da izgleda i ponaša se kao ubica, jer on to jeste. Tako je i napisan, ali sam hteo da bude moderan.“

Dobitnik Oskara Rami Malek je zlikovac Safin. U ostalim ulogama su: Lea Sejdu, Lašana Linč, Ben Višo, Naomi Haris i DŽefri Rajt, kao i Kristof Volc i Rejf Fajns u ulozi “M”.

Film je režirao Keri Džodi Fukunaga („Džejn Ejr“, „Sin Nombre“, „True Detective“…) i to kao prvi Amerikanac pod čijom je rediteljskom palicom nastao jedan od filmova o Džejmsu Bondu.

Muziku je komponovao dobitnik Oskara i Gremija Hans Cimer, a glavnu pesmu napisali su Bili Ejliš (koja je i izvodi) i njen brat, Finias O’Konel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari