Potpisan protokol o saradnji Kulturnog centra Novi Sad i Doma kulture Gračanica 1

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i direktor Doma kulture Gračanica Živojin Rakočević potpisali su danas protokol o saradnji u oblasti kulture uz prisustvo velikog broja građana i medijskih ekipa.

Direktor Doma kulture Gračanica istakao je da se ne smemo otuđiti od naše tradicije i kulture, da je saradnja sa ustanovama i umetnicima iz Novog Sada od ogromnog značaja, navodi se u saopštenju.

Bojan Panaotović rekao je da nema ništa logičnije i prirodnije od posete Gračanici i da su predavači i saradnici Kulturnog centra Novog Sada spremni za nastupe i u Prištini, Prizrenu i Pasjanu, jer postoji interesovanje u tim sredinama za sadržaje KCNS-a. Novi Sad kao Evropska prestonica kulture 2021. godine i njegove institucije imaju priliku da pred Evropom afirmišu ljudska i građanska prava i da naglašavaju da je nedopustivo da u 21. veku bilo ko zazire da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i živi kao u rezervatu.

Nakon potpisivanja protokola o saradnji upriličena je tribina posvećena stogodošnjici od probijanja Solunskog fronta, koju su održali msr Ognjen Karanović i msr Srđan Graovac, dugogodišnji saradnici i predavači KCNS-a. Kao još jedan znak gostoprimstva od strane domaćina iz Gračanice, predstavnicima Kulturnog centra Novog Sada priređen je obilazak manastira Gračanica, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari