Poziv mladima od 18 do 25 iz Srbije i sa Kosova da budu deo projekta "Kako te vidim" 1 Foto: Pixabay/ geralt

Slobodna zona Junior, Filmski festival Slobodna zona i Dokufest pozivaju mlade uzrasta od 18 do 25 godina iz Srbije i sa Kosova da budu deo projekta „Kako te vidim“.

Kako se ističe, ideja projekta je upoznavanje mladih iz Srbije i sa Kosova i njihovo aktivno učešće u radionicama i studijskim posetama, čiji je cilj istraživanje, razmenu mišljenja i ideja, razvoj medijske i filmske pismenosti, ali i otkrivanje zajedničkih ciljeva, problema i iskustava, uz korišćenje videa kao medija za kreativno izražavanje.

Zbog aktuelne pandemije virusa kovid-19, ove godine, radionice predviđene da se održe na Kosovu i Srbiji biće zamenjene onlajn susretima, ističe se u saopštenju.

Tako će se tokom avgusta, septembra i oktobra organizovati pet onlajn sesija u okviru kojih će učesnici projekta biti pozvani da naprave po dva kratka video zapisa u cilju međusobnog upoznavanja, kreativne razmene i stvaranja.

U slučaju da se do kraja godine steknu epidemiološki uslovi za putovanje, nakon održanih onlajn radionica biće organizovane i studijske posete, koje če uključivati upoznavanje sa različitim kulturnim centrima, umetničkim i drugim organizacijama civilnog društva koje deluju na Kosovu i u Srbiji.

Realizacija programa uključuje i predstavljanje proizvedenih video radova polaznika programa na Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma „DokuFest“ u Prizrenu i Filmskom festivalu „Slobodna zona“ u Beogradu.

Program je besplatan, a prijave su otvorene do 10. avgusta. Detalji konkursa dostupni su na sajtu freezonebelgrade.org,

Projekat „Kako te vidim“ je trogodišnji program kulturne razmene, čiji je cilj upoznavanje mladih sa Kosova i iz Srbije, a zajednički ga sprovode organizacija DokuFest iz Prizrena, Fond B92 i Filmski festival Slobodna zona, uz finansijsku podršku Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari