Poziv na književnu koloniju u Malom Iđošu 1

Književna kolonija “Tekst je prisutan” održaće se od 26. novembra do 1. decembra u Malom Iđošu. Rok za prijavljivanje je 19. oktobar, a svi prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima do 26. oktobra.

Ideja je da nakon kolonije proistekne zbornik sa tekstovima polaznika, pre svega sačinjen od radova koji će nastati tokom trajanja kolonije. Ovo će biti peta po redu književna kolonija koju organizuje Omladinski centar CK13, a kroz njih je do sada prošlo na desetine mladih autora i autorki, od onih koji su već počeli samostalno da izdaju svoja dela do onih koji su po prvi put objavljivani upravo u zbornicima koji su nastajali nakon ovih kolonija.

Uslovi za prijavljivanje učesnika i učesnica jeste da imaju između 15 i 35 godina, da im je prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i mogućnost boravka na koloniji od prvog do poslednjeg dana u pomenutom terminu i spremnost na zajednički rad. Prijava za koloniju se šalje na e-mail [email protected] i trebalo bi da sadrži ime, prezime i godinu rođenja, mesto stanovanja, broj telefona, 3 do 5 pesama i/ili 1 do 3 proznih zapisa.

Kolonija će brojati devetoro učesnika, a sastojaće se iz radioničarskog rada na tekstovima, kao i iz individualnog rada, gde će mladi autori i autorke imati vremena da se u potpunosti posvete svojim tekstovima u nastajanju. Radionice će voditi pisac Đorđe Majstorović, a predviđeni su i gostujući voditelji. Književna kolonija “Tekst je prisutan” realizuje se uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

Troškovi boravka i prevoza su pokriveni, a podrazumevaju pet noćenja na salašu Katai, tri obroka sa užinom, organizovan prevoz od Novog Sada do Malog Iđoša, kao i dodatne putne troškove za učesnike van Novog Sada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari