Poznati italijanski umetnik Masimiliano Sikardi u Beogradu o umetnosti iz potpuno drugačijeg ugla 1Immersive Van Gogh Chicago 2 - Foto :Michael Brosilow.

Masimiliano Sikardi (Massimiliano Siccardi), poznati italijanski umetnik, jedan od pionira imersivne umetnosti, koji je osmislio i kreirao čuvene multimedijalne, imersivne izložbe Van Goga, Fride Kalo i Gustava Klimta , biće gost Beograda na poziv Fondacije Mira Brtka.

Na konferenciji za medije, koja će biti održana danas u podne u Dvorani kulturnog centra Beograda, Masimiliano Sikardi će se predstaviti publici i najaviti saradnju sa Fondacijom Mira Brtka.Reč je u umetniku koji je svetu predstavio umetnost poptuno drugačijeg ugla, čije su izložbe videli milioni ljudi širom sveta koji su imali jedinstvenu priliku da posredstvom sinergije vrhunske tehnologije, teatarskog pripovedanja i animaciji da bukvalno zakorače u umetnička dela.

Masimiliano Sikaridi bavi se multimedijalnim umetnostima već 30 godina a njegov najambiciozniji projekat do sada je izložba posvećena velikom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu, koja je prikazana u više od 40 gradova širom sveta.

Najveća je bila postavljena u Njujorku, koja obuhvatala 7.000 m2 površine, 14.000 m3 prostora, sa 60.600 frejmova i 90.000.000 piksela, uz angažovanje vrhunskog scenografa sa Brodveja.

Pored Sikardija, prisutnima će se obratiti i koosnivač Fondacije Mira Brtka, Miroslav Rodić i prof. Dragana Broz ( International University of Rome)

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je pokrovitelj ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari