Patrijarh: Velja Pavlović sačuvao od zaborava svetitelje našeg vremena 1Foto: Instagram / profil patrijarha Porfirija

Patrijarh srpski Porfirije napisao je večeras na svom Instagram profilu da je sa bolom u srcu, ali sa čvrstom nadom na Gospoda Vaskrslog primio vest da je večeras usnuo kultni televizijski novinar i njegov dugogodišnji prijatelj Velja Pavlović.

Patrijarh je rekao da je uistinu neobična i ni malo jednostavna životna priča ovog kulturnog pregaoca nije mu bila prepreka da poimanje kulture u našem medijskom prostoru podigne do ”nivoa 23” i da poput visokog svetionika pruži svetlost mnogima koji su u takođe teškim vremenima tražili put ka luci smisla.

– Naročit doprinos ovog retko obaveštenog poznavaoca modernih književnih, umetničkih i bogoslovskih tokova bilo je stvaranje i negovanje kultne emisije ”Duhovnici”, koja je od zaborava sačuvala svetitelje našeg vremena i tako čitave riznice praslavne duhovnosti učinila pristupačnim mnogim bogočežnjivim ljudima. Svojom prepoznatljivom pojavom i tihim glasom, Velja je svakome od nas omogućio da radosno zauzme mesto sagovornika brojnih podvižnika i tako ne ustukne pred krstonosnim hrišćanskim putem. Zato verujem da ga upravo ti sveti ljudi prihvataju dok sada tiho ”kuca na nebeska vrata”, radujući se večnom blistanju ljubavi i smisla kojim je celim bićem živeo, rekao je patrijarh Porfirije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari