"Pred svitanje" u Ateljeu 212 1Foto: Boško Đorđević

Premijera predstave „Pred svitanje“ u režiji Anđelke Nikolić zakazana je za 11. oktobar u 20 sati na sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

U pitanju je praizvedba drame “ne pre 4:30 niti posle 5:00“ Filipa Grujića, za koju je 2019. nagrađen na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji originalni dramski tekst.

Reč je o savremenom dramskom tekstu u kome autor posebnu pažnju posvećuje formi teksta.

Glavni lik, Muškarac, vraća se iz Šangaja u svoju porodičnu kuću u Srbiji, gde zatiče ostarelu Majku, mlađeg Brata koji je sada oženjen i ima dete, upoznaje Ženu svog brata koja je po inerciji pristala na porodični život, i saznaje da se njegova velika ljubav Ona, lokalna frizerka, udaje za drugog čoveka.

Komad je zapravo niz slika koje inicira povratak jednog člana porodice u život njegove porodice. Taj niz je suptilni koloplet emocija, sećanja i pokušavanja da se izgrade nove veze i možda pokidaju stare.

U predstavi igraju: Uroš Jakovljević, Dejan Dedić, Jovana Gavrilović, Ana Mandić i Draga Ćirić Živanović. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Olga Mrđenović. Dramaturg Dimitrije Kokanov, kompozitor Srđan Marković, a lektorka Dijana Marojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari