Predlozi za ime prvog regionalnog filmskog festivala 1Foto: www.britishcouncil.rs

Britanski savet (British council) ozvao je danas javnost Zapadnog Balkana da predloži naziv koji će publici prikazati najnovija ostvarenja koja dolaze iz Velike Britanije.

Još neimenovani festival britanskog filma će biti održan istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana, od 16. do 19. februara 2017. godine.

Format festivala je prilično specifičan jer će publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani tokom četiri dana festivala imati priliku da prvi put pogleda deset ostvarenja koja će u svim gradovima biti prikazana istovremeno.

Ovo će biti prvi filmski festival koji će, uz poštovanje međusobnih razlika, posmatrati Zapadni Balkan kao jedinstveno kulturološko područje.

Festival će okupiti publiku oko jedne od stvari koja im je svima zajednička ljubav prema savremenom britanskom filmu.

Svoj predlog možete da date na sajtu www.britishcouncil.rs najkasnije u nedelju, 8. januara do 23.59 časova, ističe se u saopštenju.

Autor naziva koji budemo izabrali će osvojiti priliku da tokom festivala (zajedno sa svojim prijateljima) uživa u privatnoj projekciji na jednoj od šest lokacija po njihovom izboru.

Pravila su veoma jednostavna i pozivaju publiku da kreativno razmišlja. Jedino ograničenje je da naziv mora da bude na engleskom jeziku kako bi mogao da se koristi u celom regionu. Tražimo naziv koji će biti lako pamtljiv i povezan sa Velikom Britanijom i britanskim filmom.

Pobednički naziv će izabrati tim Britanskog saveta koji će činiti stručnjaci iz oblasti filma i marketinga iz Velike Britanije i Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari