Predstava „Nisam prijavila“ otvorila Festival ženskog prijateljstva u Tutinu 1Foto: Dečiji centar Zaječar

Predstava „Nisam prijavila“ nastavlja da govori tišinu žrtava nasilja u regionu.

Nakon Prizrena, Prištine, Tirane, Beograda, Pule, Sarajeva, Zaječara i Podgorice, ovog vikenda Tutin je bio mesto solidarnosti i ženskog prijateljstva.

U periodu od 26. do 28. maja, održan je 10. jubilarni Festival ženskog prijateljstva „Hvala ti živote“ koji realizuje organizacija „Impuls“ Tutin, a predstava „Nisam prijavila“ odigrana je na otvaranju festivala.

„Važno je sastajati se sa aktivistkinjama iz svih država Balkana i razmenjivati iskustva. Divno je videti da nismo same u ovome što radimo“, rekla je glumica Elma Eminaj.

Glumica Sara Stojčić, rekla je da se „u Tutinu osetila energija koju do sada nismo imale od publike. Razgovor i razmenjivanje utisaka i podrške nakon predstave, značilo je i njima i nama“.

„Tokom igranja ove predstave nailazile smo na podršku raznih ljudi, ali je za mene igranje u Tutinu imalo neku posebnu emociju. Zagrljaji i podrška koju smo dobile, samo nam daje vetar u leđa da istrajemo u našoj borbi“, rekla je glumica Anica Radosavljević.

„Pozivi koji su i ovog puta usledili iz celog regiona od strane prisutnih gošći, dovoljni su pokazatelji da radimo ispravnu stvar i da ne smemo da odustanemo“, rekla je Selena Ristić Vitomirović, predsednica Dečijeg Centra Zaječar.

Generalnu podršku u radu Dečijeg centra pružila je Rekonstrukcija ženski fond.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari