Predstava "Ruska smrt" Ateljea 212 na 14. festivalu Kolyada-Plays u Jekaterinburgu 26. juna 1Foto: Atelje 212

Atelje 212 predstavom „Ruska smrt“ Irine Vaskovke, prevod Novica Antić, učestvuje na 14. Međunarodnom festivalu savremene drame „Kolyada-Plays“ u Jekaterinburgu u Rusiji 26. juna.

Na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga, Nikolaja Koljade, Atelje 212 će učestvovati u glavnom programu Festivala, koji se ove godine odrźava od 20. do 30.juna.

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela prestiźne nagrade „Evroazija“ za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Prošle godine festival zbog pandemije nije odrźan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.

Tokom deset dana biće, u zvaničnom i pratećim programima, izvedeno 30 predstava.

Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava „Ruska smrt“ je premijerno izvedena u Ateljeu 212 26. septembra 2021. godine. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, a igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.