Predstava za dugo trajanje 1

U predstavi igra ceo ansambl pirotskog teatra. Uloga Hasanaginice poverena je mladoj glumici Danici Stanković a Hasanagu igra Milan Nakov. Ostale uloge tumače Natalija Geleban, Aleksandar Aleksić, Aleksandra Stojanović, Aleksandar Radulović, Zoran Živković i Danijela Ivanović. Scenografiju i kostime radi Sergej Svetozarev, kompozitor je Dimitar Andonovski a lektorka je Nataša Ilić.

Mladi reditelj iz Severne Makedonije Andrej Cvetanovski, koji prvi put režira u Srbiji, bio je veoma zadovoljan kako je publika prihvatila “Hasanaginicu“.

– Pirotski teatar je možda najmalobrojniji u Srbiji kada je o broju glumaca reč, ali najveći po srcu i ljubavi i talentu koga ispoljavaju glumci. Mislim da ovaj ansambl ima puno potencijala, ovi ljudi mogu sve i nadam se da ćemo se sresti opet i raditi nove predstave, rekao je Cvetanovski.

Ulogu Hasanage odlično je odigrao glumac Milan Nakov, koji ističe da je rad sa rediteljem bio fantastičan, a najmlađa pirotska glumica Danica Stanković tumačenjem Hasanaginice je publiku u sali Pozorišta ostavila bez daha. Direktor Narodnog pozorišta u Pirotu Gradimir Filipović veruje da će ova predstava biti odličan adut pirotskog teatra za predstojeće pozorišne festivale.

– Ovo jeste možda predstava za Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić“ ili druge smotre. Meni je drago da je publika odlično reagovala. Skoro da nismo imali na našoj sceni ovakvu predstavu, tako da mislim da ćemo je dugo igrati, rekao je Filipović.