Predstavljen "Uspomenar 3" Milana Cacija Mihailovića 1Foto: Tatjana Galic Zetovic

Glumac i književnik, Milan Caci Mihailović, značajan jubilej – 70 godina života i 50 godina rada obeležio je u Zaječaru gde je u okviru međunarodnog pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ predstavio svoju knjigu Uspomenar 3.

Izdavač ove, po mnogo čemu, posebne knjige je Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i u njoj su kao i u prethodna dva Uspomenara, pribeležene anegdote Anegdote sa proba, predstava i neizbežnog bifea Ateljea 212. Sam Caci Mihailović kaže da su njegovi Uspomenari „omaž izuzetnim ljudima sa kojima je imao sreću da igra“.

-Sa Zoranom Radmilovićem sam prvi put došao u Zaječar jer nikoga u njemu nisam imao, a onda sam dolazio zbog njega ko zna koliko puta i voleo bih da se to ponavlja još mnogo puta. Zahvaljujem se Zoranu kolegi, ali i rediteljhu jer sajm imao prilike da igram u njegovoj režiji, njemu kao partneru koji je bio fantastičan i nezaboravan partner, njemu kao učitelju, kao prijatelju. Zaista sam srećan što ovih mojih 50 godina rada obeležava tako znamenito ime ovog čoveka, Zorana Radmilovića.- kazao je pored ostalog Milan Caci Mihailović zahvaljujući se zaječarskom teatru koji je osim što je izdavač Uspomenara 3, u pozorišnom foajeu priredio izložbu fotografija iz Cacijevih predstava. U ime pozorišta koje nosi ime Zorana Radmilovića, direktor Vladimir Đuričić uručio je Milanu Caciju Mihailoviću povelju i statuetu Zorana Radmilović, zahvaljujući mu na svemu što je učinio za Zaječar, za pozorište, ali za kulturu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari