Predstavljena knjiga o Pekinškoj patki u novosadskom Kulturnom centru 1foto: KCNS

Promocija knjige „Čovek patka“ o kultnom novosadskom pank bendu Pekinška patka održana je sinoć u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Knjiga donosi novi pogled na „vreme koje se, iz ove perspektive, može okarakterisati najpre kao bezbrižno i plodno, vreme jednakih mogućnosti za sve koji su želeli nešto da urade i da se ostvare. Vreme kada se znanje cenilo, iskustvo nagrađivalo, a neposlušnost kažnjavala“, ističe priređivač knjige Mirjana Kovačević.

Na promociji su govorili Vitomir Simurdić, muzički urednik Radio Novog Sada i bivši rukovodilac Muzičke produkcije, Siniša Reljin, reditelj koji je snimao čuveni koncert u izlogu „Norka“, Sreten Kovačević, osnivač i gitarista benda, i Laslo Pihler Cila bubnjar Pakinške patke.

Razgovor je moderirala je Milica Rakanović, a veče je upotpunio nastup novosadskog gudačkog kvarteta TAJJ koji je izveo dve čuvene numere Pekinške patke u aranžmanima kompozitora Ljubomira Milanovića pisanim za klasičnu muziku.

„Svako sećanje je krhko i opasno je oslanjati se na njega. Zbog toga je ova knjiga naročito značajna jer predstavlja trag i neizbrisivu uspomenu na jedno vreme koje Pekinška patka svakako obeležila“, istakao je Vitomir Simurdić, čiji uvodni tekst otvara knjigu „Čovek patka“.

Objavljivanje knjige pomogla je Uprava za kulturu Novog Sada, a izdavač je „Multimedia books“ iz Beograda.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari