Premijera filma Rajka Grlića 1

U okviru 64. Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, u Velikoj sali Doma omladine Beograda večeras od 21 čas, biće dodeljene strukovne nagrade autorima filmova koji se prikazuju u ovogodišnjem programu.

Nagrade se dodeljuju u kategorijama: najbolja režiju, najbolja kamera, najbolja montaža i najbolji dizajn zvuka/muzika, a novčani deo nagrade u svakoj kategoriji iznosi po  500 evra

Nakon dodele nagrada, premijerno pred domaćom publikom biće prikazan novi film Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina „Svaka dobra priča je ljubavna priča“ (Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba, Slovenija/Hrvatska, 2017, trajanje 70:50).  Gost 64. Martovskog festivala je Matjaž Ivanišin, koji će se obratiti publici pre projekcije. 

Dokumentarni film „Svaka dobra priča je ljubavna priča“ govori o predstavi „Boris, Milena, Radko“ i o četvoro javnih ličnosti odgovornih za pozorišnu produkciju: scenaristi i reditelju Dušanu Jovanoviću, glumici Mileni Zupančić i glumcima Radku Poliću i Borisu Cavazzi. To je priča o ljubavnom trouglu, ali i sasvim otvorena priča o javnom i privatnom životu umetnika. Prateći produkciju tokom četiri meseca – od prvih proba pa sve do premijere – a istovremeno i intiman život umetnika, film obrađuje univerzalnu temu odnosa između stvarnog i zamišljenog, između intimnih i javnih oblika umjetnosti. Prikazan je na ZagrebDox festivalu ove godine.

Martovski festival traje u Domu omladine Beograda još danas i sutra, a Gran Pri nagrade biće dodeljene na ceremoniji svečanog zatvaranja sutra u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Nakon proglašenja najboljih filmova 64. Martovskog festivala, publici će se predstaviti italijanski reditelj Alesio Bocer, čiji film „Trst, Jugoslavija“ će i zvanično zatvoriti ovogodišnji Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari