Premijera Mihizovog "Sajlera" večeras u Zrenjaninu 1Scena iz predstave Foto: NP Zrenjanin

Dramska scena zrenjaninskog Pozorišta premijerno će izvesti komad Borislava Mihajlovića Mihiza „Komandant Sajler“ u sredu, 27. marta.

Jedno od osnovnih pitanja tokom rada na predstavi bilo je do kojih granica je čovek spreman da brani ideologiju, mitove o izabranim narodima, teorije zavere, objašnjava reditelj Nikola Kovačević.

-Pišući o fanatizmu, Mihiz kaže da fanatik „nije čovek koji je na jedno oko zažmurio da drugim oštrije i dalje vidi. On drugo oko jednostavno i nema“. Mi istražujemo šta biva sa ideološkim fanatikom kada mu se otvori drugo oko, ko su čuvari ideologije, kako se piše istorija, kako nastaje mit. Jedno je sigurno, za ideologiju život nema nikakve vrednosti – izjavio je reditelj Nikola Kovačević o predstavi „Komandant Sajler“.

Pored režije, Kovačević potpisuje i dramaturgiju ovog komada, u kome je za scenografiju zadužena Miljena Vučković, a kostim je osmislila Blagovesta Vasileva. Igraju Milan Kolak u ulozi Vilhelma Sajlera, Dejan Karlečik, Zvonko Gojković, Stefan Juanin, Sanja Radišić, Ljubiša Milišič, Mirko Pantelič, Miljan Vuković i Jovan Torački. Premrijera je na dramskoj sceni u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari