Španski ambasador na premijeri predstave u Zrenjaninu 1Foto: NP Zrenjanin

Slojevita drama savremenog španskog pisca Huana Majorge “Dečko iz poslednje klupe” o jednom profesoru i njegovim đacima, premijerno će biti izvedena na dramskoj sceni zrenjaninskog pozorišta “Toša Jovanović” u petak, 26. novembra.

Kako je najavljeno iz Gradske kuće, premijeri predstave u Zrenjaninu prisustvovaće ambasador Kraljevine Španije, njegova ekselenicija Raul Bartolome Molina.

Predstavu je režirala Tijana Vasić a produkciju je omogućila ambasada Španije u našoj zemlji.

“Ovo je jedan od najzapaženijih tekstova pisca Majorge, delo nalikuje trileru sa junakom iz zadnje klupe i profesorom kao protagonistima, a otvara i mnoga  važna i aktuelna pitanja, poput odnosa roditelja prema deci, bračnih i partnerskih odnosa” objašnjava rediteljka Tijana Vasić.

Pripremajući lik profesora Hermana, glumac Daniel Kovačević je shvatio da je komad pisan kao za nas.

“Stiče se utisak da je dramu pisao neki naš komšija, publika će prepoznati dosta stvari koje su naša svakodnevnica. Komad govori o našim neostvarenim ambicijama, o snazi sujete i ega, o tome šta znači biti ostvaren i neostvaren čovek, šta znači biti darovit i nedarovit” izjavio je glumac Daniel Kovačević.

Dramaturgiju predstave uradila je Aleksandra Jovanović, scenografiju Mina Miladinović, kostimografiju Blagovesta Vasileva, a kompoziciju Ana Krstajić.

U predstavi igraju Daniel Kovačević, Sanja Radišić, Nokola Mijatović, Dejan Karlečik, Milan Kolak i Nataša Ilin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari