Novi Pazar: Premijera predstave “Na pragu” 1Foto: N. Kočović

Regionalno pozorište u Novom Pazaru premijerno će večeras odigrati predstavu “Na pragu”, u režiji Stevana Bodrože, a po tekstu turskog pisca Hasana Erkeka, najavljeno je iz te ustanove kulture.

Bodroža, koji je i ranije uspešno sarađivao sa Regionalnim pozorištem, istakao je da je rad na ovoj predstavi bio izazovan, kako za njega, tako i za glumce.

“Osećao sam odgovornost da dosegnem to što sam uradio sa predstavom ‘Lavina’, kao i da ova bude na nivou uspeha koji je postignut sa pozorišnim komadom ‘Ako dugo gledaš u ponor’. Uživao sam radeći ovu predstavu u prethodna dva meseca i punog srca privodimo ovaj proces kraju”, rekao je Bodroža.

Glumica Lemana Bećirović Binjoš očekuje da će se “Na pragu” dugo igrati i da će dobiti pozitivne kritike publike.

“U pitanju je potresna, životna priča i brojni problemi sa kojima se suočava porodica u ovoj predstavi postoje i u drugim porodicama. To je ono što nas kao društvo stalno opominje da moramo bolje paziti na ljude oko nas”, izjavila je ona.

Pored nje, u predstavi igraju i Rifat Rifatović, Dušan Živanić, Sandra Miljković, Haris Šećerović, Ema Muratović i Kristina Jevtović.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović dodao je da je u pitanju kamerna predstava zbog čega je prisustvo publike ograničeno, a sve ulaznice za premijeru i reprizu u sredu su već rasprodate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari