Premijera predstave "NLO" u Ateljeu 212: Kosmos naših nemira, i zašto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe 1Foto promo Matija Tošović /Atelje 212

Duhovita priča „NLO“ Ivana Viripajeva, jednog od vodećih savremenih ruskih dramatičara čiji se tekstovi izvode širom Evrope, premijerno stiže pred našu publiku u režiji Isidore Goncić, 11. aprila na Sceni „Petar Kralj“ Ateljea 212.

Dramu je preveo Novica Antić, a ove junake Viripajeva igraju Svetozar Cvetković, Lana Adžić, Luka Grbić, Dragana Đukić, Đorđe Stojković i Svetislav Goncić.

Premijera predstave "NLO" u Ateljeu 212: Kosmos naših nemira, i zašto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe 2
Foto promo Matija Tošović /Atelje 212

U predstavi, kako se ističe u saopštenju, devet lica iz svih krajeva sveta u pseudodokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve je posledice to iskustvo imalo na njihov život.

Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali, pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama „NLO“ vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života: Šta je stvarnost, a šta iluzija?

U autorskoj ekipi predstave su i dramaturg Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Marija Marković Milojev, kompozitorka Irena Popović, a autor videa je David Jovanović.

Dramu „NLO“ Ivan Viripajev napisao je 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim, 2016. godine u Moskvi, u Teatru „Praktika“, u režiji samog pisca, i to je drugo delo ovog pisca koje se igra u Ateljeu 212.

Njegova drama „Pijani“, u režiji Borisa Liješevića, premijerno izvedena 2016. na sceni Ateljea 212, doživela je veliki uspeh, i na 61. Pozorju osvojila je Sterijinu nagradu za najbolju predstavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari