Premijera serije „Vreme zla“ večeras na NOVA S 1Foto: Promo

Serija „Vreme zla“, nastala po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, počinje da se prikazuje večeras u 21.30h na televiziji NOVA S.

Ova istorijska drama, koja predstavlja svojevrsni nastavak „Korena“ obrađuje period između dva svetska rata i okupila je značajna glumačka imena. Kreator serije, snimljene u United Media produkciji, je Goran Šušljik a igraju Nada Šargin, Goran Bogdan, Žarko Laušević, Nataša Ninković, Radovan Vujović, Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Pavle Mensur, Pavle Čemerikić i brojni drugi.

U prvoj epizodi večeras se upoznajemo sa likovima Bogdana Dragovića koga tumači sjajno Goran Bogdan i koji se 1934. godine po izlasku iz zatvora vraća kući. Dočekuje ga svečani ručak u kući Vukašina Katića, njegovog tasta koga u ovom serijalu igra Žarko Laušević.

Uloga Bogdanove supruge Milene poverena je Nadi Šargin. Milena se raduje ponovnom uspostavljanju porodičnih odnosa, nakon petogodišnje robije zbog komunističkog opredeljenja. Na svačani ručak dolazi agent kominterne i Bogdanov prijetelj iz Prvog svetskog rata, Petar Bajević (Goran Šušljik) i govori Bogdanu da po partijskom zadatku treba da ide u Pariz.

Sudbinu likova, porodice i društva u osvit Drugog svetskog rata, gledaoci će moći da pogledaju na televiziji NOVA S od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. I ovog puta, kompanija SBB je omogućila da se gleda svih 15 epizoda odjednom u okviru bindž kataloga koji će biti dostupan od sutra.

Scenario je pisala Sanja Savić Milosavljavić a reditelj je Ivan Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari