Priče Alene Gojak u Galeriji Singidunum 1alena gojak price

Nakon uspešne izložbe „Mahala“ održane tokom juna u Centru kulture i mladih u Sarajevu, talentovana sarajevska slikarka Alena Gojak će se predstaviti beogradskoj publici izložbom „Priče“ u galeriji Singidunum (Knez Mihajlova 40).

Postavku će činiti 14 slika u tehnici akril na platnu i svi radovi predstavljaju svojevrsno svedočanstvo života u jednom divnom gradu oslanjajući se na duhovne vrednosti , a ne na svet materijalizma i dehumanizacije, suptilno nas uvodeći u neki novi prostor izvan ispraznog iskustva svakodnevnice.

U osvrtu na doživljaj koji izložba budi, Alena Gojak ističe kako ovaj ciklus slika predstavlja tradicionalni aspekt života u zajednici u kojoj ljudi bez obzira na poreklo ili pripadnost neguju suživot, slaveći zajedništvo i lepotu života u svim njegovim aspektima.

Prema njenom kazivanju, radovi oslikavaju mahalu kao mesto življenja sa svim svojim specifičnostima i bogatim koloritom, svedočeći posebnu atmosferu i važnost malih stvari nasuprot savremenim trendovima materijalizacije.

UN su odabrale slike iz njenog opusa kao nagradu hrabrim pojedincima koji su aktivno promovisali mirovne aktivnosti.

Izložba traje do 26. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari