Projekcija filma „Glumčina“ 23. oktobra na Zlatiboru 1Foto: Promo

Dokumentarni film „Glumčina“ o velikom glumcu Zoranu Radmiloviću publika će besplatno moći da pogleda u subotu, 23. oktobra u 19 časova u Kulturnom centru na Zlatiboru.  

Film je snimljen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sarađivao sa Zoranom Radmilovićem i lično ga poznavao i svoje impresije o njegovom liku i  delu utkao u film.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Reditelj tog ostvarenja je Vladimir Ristić, snimatelj Bojan Jovanović, a montaža je poverena Bobanu Rajkoviću. Producent je Oliver Paunović koji je nagrađen najvišim priznanjem pozorišta u Zaječaru – statuetom „Zoran Radmilović“ na upravo otvorenom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“.

Film, koji je do sada prikazan na Filmskim susretima u Nišu, u Zoranovom rodnom Zaječaru i Ateljeu 212 i u još nekoliko gradova, snimila je niška City Grupa u kooprodukciji  sa Narodnim pozorištem Timočke krajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari