Promocija jedine autorizovane biografije Emira Kusturice u Domu vojske Srbije 1Foto: Promo

Knjiga Emir Kusturica: Kult margine autora Gorana Gocića biće predstavljena u petak 28. 10. u Domu vojske Srbije u Beogradu.

O knjizi će govoriti reditelj Emir Kusturica, direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, novinar i izdavačk Aleksandar Gajšek i autor Goran Gocić.

Jedina autorizovana biografija Emira Kusturice svojevrsni je vodič kroz filmsku magiju našeg najslavnijeg umetnika. Jedna od naših najuspešnijih filmskih knjiga u svetu ilustrovana je sa do sada neobjavljenim fotografijama iz privatne i profesionalne arhive reditelja.

Knjigu su objavili Biblioteka grada Beograda i Agape knjiga. Britanski nedeljnik Observer stavio je englesko izdanje ove knjige u izbor pet najboljih filmskih knjiga u svetu.

„Impresioniran sam kvalitetom pisanja u ovoj knjizi. Činjenica je da je moj anarhični koncept i iracionalni stav spram života racionalizovan u mojim filmovima veoma je dobra opservacija. Napisani materijal mi je pomogao dok sam, razmišljajući o budućim projektima, ponovo prolazio kroz različite faze svoje karijere“, izjavio je Emir Kusturica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari