Promocija knjige "Prilagođavanje" Đokice Jovanovića 1

Na Filozofskom fakultetu u Nišu u ponedeljak 15. maja biće održana promocija knjige “Prilagođavanje: Srbija i moderna: od strepnje do sumnje” autora Đokice Jovanovića, sociologa i redovnog profesora na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Izdavači ove knjige, koja inače predstavlja drugo dopunjeno i prošireno izdanje, su Dan Graf i Institut za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta u Beogradu. Knjiga je 2013. godine nagrađena novoustanovljenom nagradom Srpskog sociološkog društva „Vojin Milić“ za najbolju knjigu domaćeg autora iz oblasti sociologije u 2012. godini.

O knjizi će govoriti Branislav Stevanović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, Nada Sekulić, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i Olga Manojlović Pinter, viši naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije iz Beograda. Moderatorka promocije je Zorica Miladinović, novinarka dnevnog lista Danas.

U ovoj vrednoj knjizi se između ostalog govori o tome zašto Srbija ne prihvata modernizaciju, zašto ne poštuje svoje reformatore, zašto je nacionalizam toliko zavodljiv, ima li u Srbiji rasizma, da li je Memorandim SANU tužbalica, kako su radnici postali narod, da li je danas u Srbiji moguća levica ili kako je levica napustila sebe… Širokom sociološkim obuhvatom mesto u ovoj knjizi našle su i „pojave savremnog doba“- Kosovska kriza, rat, pljačka ili prekarijat…

Promocija počinje u 18 časova, a održava se u svečanoj sali broj 434 na četvrtom spratu Filozofskog fakulteta. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane studente i ostale građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari