Promocija monografije „Kragujevac na fotografijama: 1860-1945” Predraga Cileta Mihajlovića na Danima kragujevačke knjige 1Foto: Predrag Cile Mihailović

 

Danas, na završnom danu manifestacije Dani kragujevačke knjige u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić” biće predstavljena knjiga „Kragujevac na fotografijama: 1860-1945” Predraga Cileta Mihajlovića.

Promocija Mihailovićeve monografije o starom Kragujevcu je u okviru programa predstavljanja izdanja Ustanove kulture „Koraci” a početak je u 16 sati i 30 minuta.

Moderatorka razgovora o delu Predraga Cileta Mihajlovića je Ana Antonijević Nikolić.

Takođe, danas poslednjeg dana 11. DKK u delu tradicionalnog programa Foto zavičajnost biće predstavljen rad fotografa Nebojše Radosavljevića Rausa.

Početak ovog dela DKK je u 18 sati a moderator predstavljanja Rausovog opusa je Gordana Vučković.

Pre toga, takođe danas, tačno u podne na Danima kragujevačke knjige biće predstavljena sva Književna udruženja Kragujevca.

Tradicionalna manifestacija Dani kragujevačke knjige, koji se ove godine održavaju po 11 put, traju su od 19. do 23. februara.

DKK su zamišljeni tako da višednevnim raznovrsnim programima prikažu kragujevačku izdavačku i stvaralačku produkciju u prethodnoj godini.

Cilj organizatora je da ukaže na značaj Zavičajnog fonda koji treba da sadrži svu bibliotečko-informacionu građu, knjižnu i neknjižnu, koja se u i o Kragujevcu objavi tokom godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari