karate kid ben vangFoto: Dominik Bindl / Getty images / Profimedia

Ben Vang, zvezda serije American Born Chinese, biće ovi filmski Karate kid, objavio je Sony Pictures.

Ova potvrda da će Vang biti novi Karate kid došla je nakon velike potrage i kastinga na koji se prijavilo više od 10 hiljada osoba u prva 24 sata.

Po insajderima, Vang je imao odličnu audiciju na kojoj je pokazao svoju duboku povezanost sa ovim likom.

U tome mu je pomoglo i to što zna mandarinski jezik i što je učio nekoliko borilačkih veština, uključujući karata, vang čung, kempo i tekvondo.

Neke od tih veština već je pokazao u seriji American Born Chinese, voljenoj adaptaciji fantazijskog grafičkog romana Džina Luena Janga, u kojoj glumi i Mišel Jeo.

Novi Karate kid film obeležiće i povratak Džekija Čena i Ralfa Mačia, koji će reprizirati svoje uloge iz prethodnih dela franšize.

Detalji radnje nisu poznati, ali zna se da će u fokusu biti tinejdžer iz Kine koji traži snagu i pravac kroz borilačke veštine i oštrog ali mudrog mentora, a možda i dvojicu.

Film će režirati Džonatan Entvisl, poznat po televizijskim dramama I’m Not Okay With This i The End of the F***ing World, a na osnovu scenarija Roba Libera.

Film bi trebalo da dođe u bioskope 13. decembra ove godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karate Kid (@karatekidmovie)

Karate Kid slavi četiri decenije ove godine

Franšiza Karate kid započela je 1984. godine, kada je prvi film sa Ralfom Mačiom i Patom Moritom postao neočekivani hit.

Film prati dečaka iz Bruklina koji odlazi u Kaliforniju i uči karate kod gospodina Mijagija, kućnog majstora neobično vičnim u toj veštini.

Nakon toga, nastalo je tri nastavka, u dva je glumio Mačio, a u trećem je naslovnu ulogu preuzela Hilari Svonk, a potom je serija Cobra Kai vratila interesovanje za ove likove.

Snimljen je i rimejk 2010. godine, sa Džejdenom Smitom i Džekijem Čenom, ali on nije ponovio uspeh originala, niti stekao popularnost serije Cobra Kai.

Ceo serijal zaradio je ukupno 618 miliona dolara, a serija je dobila nekoliko nominacija za Emi.

Izvor: The Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari