Proslavljeni dirigent Zubin Mehta održao prvu probu sa Beogradskom filharmonijom 1foto Marko Đoković/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Proslavljeni dirigent Zubin Mehta danas je održao prvu probu sa Beogradskom filharmonijom uoči Gala koncerta, koji će biti održan u Kolarcu 20. juna povodom stogodišnjice orkestra.

Ovim nastupom počinje regionalna turneja u okviru inicijative Otvoreni Balkan, pa će legendarni dirigent predvoditi Filharmoniju i na koncertima u Tirani 22. juna i u Skoplju 24. juna.

Prilikom svakog dolaska jednog od najvećih dirigenata današnjice u Beogradskoj filharmoniji vlada posebna atmosfera, pa je i ovoga puta bilo veliko uzbuđenje uoči 11. susreta maestra sa orkestrom i na početku prve probe muzičari su Mehtu pozdravili velikim aplauzom, a on im je čestitao jubilej i otpozdravio na srpskom jeziku.

Na programu sva tri koncerta su Simfonija br. 7 Ludviga van Betovena i „Fantastična simfonija“ Hektora Berlioza, koja je bila i na repertoaru prvog koncerta koji je Mehta održao sa Beogradskom filharmonijom 1958. godine.

Nakon Gala koncerta na Kolarcu 20. juna, slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Severne Makedonije 24. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari