Prvi Festival nauke u Svilajncu 1

Prvi „Proton“ – festival nauke, u organizaciji Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu, svečano je otvoren petak u prisustvu oko hiljadu đaka i profesora iz Svilajnca i okruženja.

                       p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Učesnike, goste festivala i posetioce pozdravio je i dočekao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, ističući da je Svilajnac po prvi put domaćin jedne ovakve naučne manifestacije:

„Svilajnac je pokazao da ima kapaciteta da pravi prvorazredne naučne događaje, što nije baš česta situacija sa manjim opštinama. Izuzetno sam ponosan, jer su ovo rezultati našeg višegodišnjeg rada i truda. Velika je stvar okupiti ovako velike i značajne naučne institucije naše zemlje na jednom mestu, a ujedno ovaj festival potvrđuje i osnovnu funkciju i cilj Prirodnjačkog centra, a to je promovisanje naučnih sadržaja, približavanje različitih oblasti i što široj publici. Mislim da je „Proton” to dokazao”, izjavio je Milanović.

Direktor Prirodnjačkog centra Srbije i organizator festival Irena Dubravac pozvala je sve građane da dođu na Festival nauke i usput uživaju i u svim sadržajima Prirodnjačkog centra:

„Cena karte za festival nauke je 300 dinara, a uz tu ulaznicu možete obići i stalne izložbe Prirodnjačkog centra – Geološki vremeplov, Svet minerala i stena, Svet dinosaurusa, upoznati životinjski svet naše zemlje, videti srpske meteorite, postavku paleontologija i uživati u našem zabavnom parku na otvorenom sa 20 vrsta dinosaurusa živopisno dočaranih.”

Festival će trajati i danas (subota) od 10 do 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari