Prvi Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora MAPA 032 u Čačku: Najkvalitetnija ostvarenja na jednom mestu 1Foto: Pixabay/Vika_Glitter

Kulturni centar Čačak raspisao je novi konkurs za učešće na prvom Pozorišnom festivalu mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032. Pravo da se prijave imaju svi pozorišni stvaraoci, profesionalni ili amaterski.

Festival će biti održan od 23. do 29. septembra 2024. godine, u dve takmičarske selekcije (amaterska i profesionalna).

Ideja festivala je da objedini najkvalitetnija amaterska i profesionalna pozorišna ostvarenja i susretne njihove aktere, po uzoru na velike evropske pozorišne festivale. Posebna misija festivala je da istakne mlade umetnike i učini njihov rad vidljivijim.

Uslov za učešće na festivalu (važi za obe kategorije) je da najmanje jedan od autora u predstavi (reditelj, autor teksta, glumac, scenograf, kostimograf, kompozitor) nije stariji od 32 godine.

Pravo učešća, u kategoriji amaterskih predstava, imaju sve amaterske trupe i pozorišta, bez ograničenja u sadržaju predstave, ili mesta odakle dolaze.

Profesionalni glumci, ili studenti glume ne mogu biti izvođači u predstavama amaterske selekcije.

Prvi Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora MAPA 032 u Čačku: Najkvalitetnija ostvarenja na jednom mestu 2
Foto: KC Čačak

U kategoriji profesionalnih predstava, pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, trupe ili drugačije organizovani profesionalni pozorišni stvaraoci, kao i studenti pozorišnih akademija.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2024. godine.

Više detalja o samom konkursu moge se pronaći na stranici Kulturnog centra, dok se prijava može popuniti OVDE.

Za sve dodatne informacije, mejl adresa je [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari