Publika u Zaječaru uživala u predstavi „Prah“ 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Na sceni zaječarskog pozorišta nastavljen je takmičarski program 5. festivala malih pozorišnih formi. Izvedena je predstava JU Centra kulture i mladih Općine Sarajevo i Sarajevskog Udruženja dramskih umetnika “ Altteatar“ Bosne i Hercegovine „Prah“, po tekstu Đerđa Špira u režiji Miralema Zupčevića.

U izjavi nakon predstave, glumica Gordana Boban je kazala da igra treći put na ovoj sceni, i da trema postoji, ali se nada da publika to nije osetila.

“Ovo je divna predstava koja nosi snažnu poruku i mislim da ljudi koji su je odgledali mogu sebe pronaći u njoj. Ono što je nama važno jeste poruka da su nam materijalne stvari potrebne  da bismo preživeli ali da to nije ono što nam treba biti najvažnije. Na žalost živimo u vremenu  u kome je važno biti bogat, da su to neki ultimativni zahtevi za neki dobar i sretan život što zapravo nje tako i poruka jeste da čovek mora naći sreću u sebi i oko sebe i biti zadovoljan i sretan sa malim stvarima i mora imati ljubav, prvo za sebe, ali  i da je nesebično podeli sa drugima.”

U predstavi su igrali Gordana Boban i Mirsad Tuka. Probirljiva zaječarska publika je odlično prihvatila ovu duodramu i glumce nagradila gromkim, dugotrajnim aplauzom.

Takmičarski program 5. Festivala malih pozorišnih formi biće nastavljen danas duplim programom. Od 12 sati u sali pozorišta biće izvedena predstava „Prodavnica budućnosti“ JU Kulturno sportskog centra Bugojno Bosne i Hercegovine, po tekstu i režiji Vahida Duraković.

Od 20 sati na repertoaru je predstava „Feliks i Doris“ Opere i teatra Madlenijanum iz Zemuna. Po tekstu Bila Menhofa, prevod i režiju potpisuje  Olja Đorđević, a igraju Vanja Milačić i Vladimir Grbić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari