Novinsko-izdavačko preduzeće Libertatea (na rumunskom jeziku) dodelilo je nagradu za najbolju knjigu u prošloj godini. Najboljim izdanjem u 2006, tročlani žiri jednoglasno je proglasio zbirku reportaža i putopisa „Putovanja kroz vreme i prostor“, novinara i publiciste Florina Ursuleskua iz Novog Sada.

Novinsko-izdavačko preduzeće Libertatea (na rumunskom jeziku) dodelilo je nagradu za najbolju knjigu u prošloj godini. Najboljim izdanjem u 2006, tročlani žiri jednoglasno je proglasio zbirku reportaža i putopisa „Putovanja kroz vreme i prostor“, novinara i publiciste Florina Ursuleskua iz Novog Sada. Nagrađeno izdanje nastajalo je tokom četrdeset godina i sadrži 25 putopisa i reportaža iz Mađarske, Italije, Španije, Tunisa, ali i iz gradova bivše Jugoslavije i nekih banatskih sela.
Na konkurs za najbolju knjigu pristiglo je devet knjiga poezije, monografije, studije, zbirke tekstova i priča za decu na rumunskom jeziku, a Vasa Barbu, odgovorni urednik Izdavačke delatnosti Libertatee, istakao je da je ova kuća osim njih, izdala još sedam knjiga, samostalno i u saradnji sa drugim izdavačima. Dodelom nagrade za najbolju knjigu u 2006, NIU Libertatea je obeležila i 60 godina svoje izdavačke delatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari